Frisse courgettesalade

Frisse courgettesalade
Bijgerecht -⏱️10 min – 2 personen

Deze frisse courgettesalade is geschikt voor twee personen als bijgerecht of voor één persoon als lunchgerecht. Voor deze frisse courgettesalade gebruikte ik een crü courgette. Deze courgette is lekker fris en perfect om rauw te eten. Deze courgette is namelijk niet bitter. Ik maakte van de courgette sliertjes, maar je kunt de courgette ook in kleine reepjes snijden. Lekker in combinatie met de noten en pitten en een handje geraspte kaas. De salade wordt op smaak gebracht met een dressing van olijfolie en limoensap. Laat je verrassen!

Ingrediënten
  • 1 crü courgette
  • Handje geraspte kaas
  • 125 gram cherrytomaten
  • Handje walnoten
  • Handje pijnboompitten
  • 1/2 el olijfolie
  • 1/2 limoen
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Was de courgette en snijd de uiteindes eraf. Gebruik een spirelli om er sliertjes van te maken of snijd de courgette in dunne reepjes. Hak de walnoten grof.
  • Bak de pijnboompitjes goudbruin in een droge pan op laag vuur. Dit duurt circa 2 tot 3 minuten. Blijf goed omscheppen.
  • Meng in een kommetje de olijfolie met het limoensap van de halve limoen en voeg zout en peper naar smaak toe. Klop het goed door elkaar.
  • Meng de courgetteslierten of reepjes met de dressing en leg in een schaal. Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel deze over de courgette. Voeg de pijnboompitjes toe samen met de walnoten. Garneer met de geraspte kaas.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer bijgerechten!