Geroosterde paprika pesto
Bijgerecht – ? 20 min + 15 min oventijd – ? 2 bakjes
Je kent vast wel de klassieke groene pesto, nietwaar? Je kunt hier echter ook een heerlijke variant op maken, in de vorm van een geroosterde paprika pesto. Deze pesto is mooi rood/oranje van kleur en heeft een wat dikkere structuur. De pesto maak je met paprika’s die je roostert in de oven. Je haalt vervolgens het velletje van de paprika en pureert deze fijn met onder andere amandelen en Parmezaanse kaas. Heerlijk op een toastje of om te gebruiken als een saus bij bijvoorbeeld vis en bloemkool!
Benodigdheden
- Hakmolentje/Staafmixer
- Afsluitbaar diepvrieszakje
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 50 gram Grana Padano
- 25 gram amandelen
- 1 citroen
- 1 knoflookteentje
- 2 tl dragon
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Bekleed de bakplaat met een bakpapiertje en snijd de paprika’s doormidden. Verwijder de zaadlijsten en het steeltje. Leg de paprika’s met de bolle kant naar boven op de bakplaat en besmeer ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze met zout. Rooster de paprika’s 20 minuten in de oven zodat ze zwart blakeren. Is dit na 20 minuten nog niet het geval, laat ze dan nog 5 minuten extra in de oven. Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en doe de paprika’s voor 10 minuten in het afsluitbare diepvrieszakje. Dit zorgt er straks voor dat je het velletje gemakkelijk van de paprika’s af kunt halen.
- Als de paprika’s 10 minuten in het zakje hebben gezeten, verwijder je van alle paprika’s het velletje. Pureer de paprika’s samen met de amandelen, de Grana Padano, het sap van de citroen, de olijfolie en de dragon fijn tot een dikke geroosterde paprika pesto.
- Smeer op een toastje of serveer als een saus bij bijvoorbeeld kabeljauw.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer bijgerechten!