Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas
Hoofdgerecht – ? 20 min + 20 min oven – ? 4 personen

Macaroni met ham een kaas, echt een quilty pleasure van mij! Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken en is super romig van structuur. Dit komt doordat je de macaroni mengt met een heerlijke kaassaus. Voordat de macaroni ovenschotel de oven in gaat, giet je er nog een beetje kaassaus over en garneer je het met extra geraspte kaas. Oftewel, dit is echt een recept voor kaasliefhebbers!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 300 (volkoren) macaroni
  • 200 gram hamreepje/hamblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 175 gram geraspte kaas
  • 400 ml melk
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 1 tl oregano
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Zout&Peper
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Snipper de ui en pel de knoflookteentjes.
  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Smelt de roomboter in een steelpan. Voeg dan de ui, samen met de oregano en de Italiaanse kruiden toe en pers ook de knoflookteentjes uit boven de pan. Meng alles goed door elkaar en voeg dan de bloem toe. Meng nu alles voor circa 2 minuten door elkaar, totdat de bloem een beetje een kruimelige structuur krijgt.
  • Giet dat beetje bij beetje de melk erbij, totdat je een mooie saus structuur krijgt. Doe dan 100 gram van de geraspte kaas erbij in de saus en meng dit erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de macaroni af en voeg hieraan de hamreepjes/blokjes toe. Giet hierbij 2/3 van de kaassaus en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de macaroni met ham en de kaassaus over de ovenschaal.
  • Verdeel hierover de rest van de kaassaus en garneer met de overige geraspte kaas. Zorg ervoor dat alle macaroni is bedekt.
  • Bak de macaroni met ham en kaas ovenschotel iets boven het midden van de oven af in circa 20 minuten, totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!