Gevulde pompoenrollade met spinazie

Gevulde pompoenrollade met spinazie
Bijgerecht – 🍴 20 min + 45 minuten oventijd – ⏱ 4 personen

Deze gevulde pompoenrollade met spinazie ziet er misschien heel moeilijk uit om te maken, maar je hebt slechts 5 ingrediënten nodig. De pompoen hol je uit en vul je met spinazie en feta. Even de oven in en je hebt een geweldig bijgerecht.

Benodigdheden
  • Touwtje
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 1 kleine/middelgrootte flespompoen
  • 400 gram spinazie
  • 75 gram feta
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd het uiteinde van de pompoen en vervolgens de pompoen in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en smeer je pompoenhelften in met olijfolie.
  • Leg de pompoenhelften in de ovenschaal met de opengesneden kant naar boven. Zet de pompoen voor 30 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de pompoen na 30 minuten uit de oven en haal het vruchtvlees uit de pompoen tot circa 2 cm van de rand. Snijd het vruchtvlees van de pompoen fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok en slink hierin de spinazie. Zet het vuur uit, voeg de pompoen toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul beide pompoenhelften met het spinaziemengsel.
  • Snijd de feta in plakjes en leg ze op één helft van de pompoen. Leg de andere helft van de pompoen erop (doe dit snel zodat de vulling er niet uitvalt) en bindt de helften vast met behulp van een touwtje.
  • Leg de gevulde pompoenrollade met spinazie weer terug in de ovenschaal en zet voor 15 minuten terug in het midden van de oven.
  • Laat uit de oven even 5 minuten afkoelen en snijd dan de pompoenrollade in plakjes.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer bijgerechten!