Hasselback aardappelen met kaas

Hasselback aardappelen met kaas
Bijgerecht – ? 10 min + 50 min oventijd – ? 2 personen

Hasselback aardappelen met kaas. Een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld vlees of vis en lekker met wat groenten. Deze aardappelen snijd je in, waardoor je mooie waaiertjes krijgt. De aardappelen breng je op smaak met boter, olijfolie, tijm en wat knoflook. Tot slot voeg je ook nog wat kaas toe, om de aardappelen extra smaak te geven.

Benodigheden
  • Bakpapier
  • Ovenschaaltje
  • Kwastje
Ingrediënten
  • 4 vastkostkokende aardappelen
  • 20 gram roomboter
  • 5 ml olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Handje geraspte kaas
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Snijd de aardappelen om de 3 mm in. Snijd net niet helemaal tot aan de onderkant, zodat er mooie inkepingen ontstaan.
  • Smelt de roomboter samen met de olijfolie in een pannetje. Voeg als de boter gesmolten is, de tijm en het knoflookpoeder toe.
  • Gebruik een kwastje om het botermengsel over de aardappelen te verdelen. Kwast ook goed in de inkepingen, zodat overal boter zit.
  • Bekleed een ovenschaal met een bakpapiertje en leg hierop de aardappelen. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Zet de aardappelen in het midden van de oven voor 30 minuten.
  • Haal dan de ovenschaal uit de oven en draai de oven terug naar 180 graden.
  • Verdeel een handje kaas over de vier aardappelen en zet dan de ovenschaal nog voor 20 minuten terug in de oven.
  • Haal de hasselback aardappelen met kaas uit de oven en serveer met bijvoorbeeld vlees of vis en groenten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer bijgerechten!