Ratatouille

Ratatouille

Ben jij dol op groenten en op een stoofschotel? Dan is dit recept voor ratatouille echt iets voor jou! Een gerecht afkomstig uit Frankrijk van gestoofde groenten, die je in allerlei variaties kunt maken. Deze groenten leg je in een pan met een zelfgemaakte tomaten-paprikasaus, die je in de oven afbakt. Hierdoor worden de groenten lekker zacht en samen met de tomatensaus smaakt het erg lekker. De Parmezaanse kaas bovenop zorgt voor extra smaak! Deze ratatouille serveer je met wat verse basilicum en kun je perfect eten met pasta!

Ratatouille bereiden

Voor het maken van de ratatouille start je met de tomaten-paprikasaus. Als deze klaar is verdeel je deze over de bodem van de ovenschaal. Snijd de courgette, aubergine en tomaten in plakjes en zet deze om en om in de saus. Verdeel wat Parmezaanse kaas eroverheen en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal in het midden van de oven gedurende 20 minuten. Haal dat het aluminiumfolie eraf en bak nogmaals 10 minuten. Garneer met wat verse basilicum.

Andere Franse recepten

Zin gekregen om in de Franse sferen te komen? Probeer dan ook eens een van onderstaande Franse gerechten:

Ratatouille

Ratatouille

Een heerlijke Frans gerecht van gestoofde groenten, dat ik graag als bijgerecht eet. Ook lekker met bijvoorbeeld burrata of mozzarella erbij.
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

Voor de tomaten-paprikasaus

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • zout&Peper

Voor de ratouille

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Begin met het maken van de tomaten-paprikasaus. Snipper hiervoor de ui en pel de knoflookteentjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een (steel)pan en voeg hieraan de ui toe. Pers ook de knoflook uit boven de pan en fruit de ui in 3 minuten op laag vuur.
  • Verwijder intussen de zaadlijsten van de paprika en snijd ze in blokjes. Voeg deze toe aan de pan en zet het vuur wat hoger. Bak de paprika 3 minuten mee. Dan mogen de tomatenblokjes erbij samen met de Italiaanse kruiden. Laat het geheel 10 minuutjes op laag vuur sudderen.
  • Begin intussen de groenten te snijden voor de ratatouille. Snijd hiervoor de courgette, de tomaten en de aubergine in plakjes van ongeveer een 0,5 cm dik.
  • Als de saus 10 minuten heeft geprutteld, dan pureer je deze glad met een staafmixer. Verdeel de saus over de bodem van de ovenschaal. Leg de groenten om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Begin met de buitenste rand en werk naar binnen toe. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de pan voor 20 minuten in het midden van de oven. Haal na 20 minuten het aluminiumfolie eraf en bak het geheel nog 10 minuutjes.
  • Bereid intussen de pasta als je deze er graag bij wilt eten.
  • Haal de rataouille uit de oven een serveer met een lekker bordje pasta!