Sajoer boontjes

Sajoer boontjes
Bijgerecht – ? 25 min – ? 4 personen

Sajoer boontjes, bij veel mensen wel een bekend gerecht. Sajoer boontjes zijn een heerlijk bijgerecht bij een rijsttafel. Deze romige boontjes laat je even pruttelen in een lichtpittig sausje met onder andere kokosmelk. Hierdoor krijgen de boontjes heel veel smaak.

Ingrediënten
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 cm gember
  • 1 el ketjap
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 tl laos
  • 1/4 rode peper
  • 1 tl sambal
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Snijd de uiteindes van de sperziebonen en snijd grote sperziebonen doormidden. Kook de sperziebonen 10 minuten.
  • Snipper in de tussentijd de ui, pel het knoflookteentje en schil de gember. Snijd de gember vervolgens fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd ook fijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui aan. Pers ook direct de knoflook uit boven de pan en voeg de gember en de rode peper toe. Bak dit even twee minuten aan.
  • Doe dan de laos, de sambal en de ketjap erbij. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en voeg de kokosmelk toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het geheel 10 minuutjes pruttelen.
  • Serveer de sajoer boontjes bij bijvoorbeeld een rijstgerecht of een volledige rijsttafel.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!