Nasi goreng met kip

Nasi goreng met kip
Hoofdgerecht – ? 30 min oventijd – ? 4 personen

Nasi goreng met kip, een gerecht van gekookte rijst (nasi) dat vervolgens gebakken wordt (goreng). Nasi goreng met kip is een heerlijk gerecht dat bij velen bekend is. Dit gerecht van rijst, kip en groenten is eenvoudig om te maken en alle smaken passen erg goed bij elkaar. Deze nasi goreng met kip is erg lekker om te serveren met een spiegeleitje, kroepoek en satésaus. Als het je lukt, kun je de nasi goreng met stokjes eten

Ingrediënten
  • 300 gram witte rijst
  • 300 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 6 el ketjap manis
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1/2 rode peper
  • 1 knoflookteentje
  • 2 tl komijnpoeder
  • Verse gember (1 cm)
  • 2 tl kurkuma
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
  • Kroepoek
  • Satésaus (optioneel)
Bereidingswijze
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de kipfilet in blokjes.
  • Snijd de peper en de gember in kleine stukjes en voeg toe aan de kipfilet. Ontvel het knoflookteentje en pers deze uit boven de kipfilet. Voeg 4 eetlepels ketjap toe samen met de sambal en schep even goed om. Laat de kipfilet 10 minuten marineren.
  • Schil in de tussentijd de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in ringetjes en ook de paprika in kleine blokjes. Snipper de ui.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de ui aan in 2 minuten. Voeg de kipfilet toe en bak de kipfilet in 5 tot 7 minuten gaar op middelhoog vuur. Voeg dan de paprika, de winterpeen, de prei, het komijnpoeder en de kurkuma toe en bak 5 minuten mee.
  • Verwarm intussen ook een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de eitjes in circa 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Tot slot mag de rijst erbij in de wok. Bak de rijst even mee! Breng vervolgens de nasi op smaak met nog 2 eetlepels ketjap en de sojasaus. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper en meng alles goed met elkaar.
  • Serveer de nasi goreng met kip in een diep bord samen met het gebakken spiegeleitje en de kroepoek. Voeg eventueel ook nog satésaus toe als je dat lekker vindt!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!