Tomaten clafoutis met feta

Tomaten clafoutis met feta
Bijgerecht- ? 10 min + 30 min oventijd – ? 4 personen

Clafoutis is normaal gesproken klassiek frans gebak dat wordt geserveerd als nagerecht. Echter kun je er ook een hartige variant van maken. Dat heb ik gedaan door een tomaten clafoutis met feta te maken! Dit gerecht is maak je eenvoudig en snel en bak je af in de oven. Een heerlijk warm bijgerecht, wat feestelijk staat op tafel!

Benodigdheden
  • Lage bakvorm (bijv. een quichevorm)
  • Kwastje
Ingrediënten
  • 250 gram Roma tomaatjes of cherrytomaten
  • 230 ml melk
  • 4 eieren
  • 75 gram feta
  • 50 gram bloem
  • 30 gram crème fraîche
  • 20 gram kookroom
  • 1 tl tijm
  • Zout&Peper
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Verdeel de tomaatjes over de bodem van de ovenschaal en verkruimel ook de feta over de bodem.
  • Klop de eieren samen met de melk en voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Meng iedere keer goed door.
  • Doe dan de crème fraîche en de kookroom erbij en meng alles nogmaals door elkaar. Doe dan de tijm erbij en breng op smaak met zout en peper.
  • Klop voor een laatste keer door elkaar en giet het mengsel in de ovenschaal over de tomaatjes en de feta heen.
  • Zet de tomaten clafoutis met feta in het midden van de oven en bak de clafoutis in circa 30 minten goudbruin en gaar.
  • Verdeel over de borden en geniet ervan!

Kijk hier voor meer ovenschotels!