Gezond ontbijt appeltaartje

Gezond ontbijt appeltaartje
Ontbijt – ? 10 min + 30 min oventijd – ? 1 persoon

In de herfst en de winter (en eigenlijk ook in de andere jaargetijden) is een warm ontbijtje altijd erg lekker. Een voorbeeld van zo’n warm ontbijtje is een gezond ontbijt appeltaartje met rozijnen erin! Je bakt dit gezonde ontbijt in een kleine springvorm af in de oven. Eventueel kun je ook gebruik maken van een klein ovenschaaltje. Een gezond ontbijt appeltaartje is super makkelijk om te maken en erg voedzaam! Door het gebruik van havermout, zal je voor een langere tijd een vol gevoel ervaren. Snel aan de slag!

Benodigdheden
  • Springvorm van 10 of 11 cm
  • Hakmolentje (alleen nodig als je geen havermeel hebt)
Ingrediënten

Voor de havermout ontbijttaart

  • 30 gram havermout
  • 5 gram chiazaad
  • 50 gram kwark met een vleugje vanille + een beetje extra
  • 75 ml water
  • 1 appel
  • 10 gram rozijnen
  • Eiwit van 1 ei
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet je springvorm een beetje in en bekleed de onderkant met bakpapier.
  • Meng de kwark met het water en het eiwit.
  • Voeg dan de havermout, het chiazaad, het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Schil de appel en snijd de helft van de appel in plakjes en de helft van de appel in blokjes.
  • Doe de appelblokjes samen met de rozijnen bij het kwark-havermoutmengsel en meng alles goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de springvorm en strijk even glad.
  • Leg de appelschijfjes in een cirkel bovenop je taartje en zet de springvorm in het midden van de oven. Bak je taartje in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal het taartje uit de oven en voeg nog een schepje kwark toe.
  • Geniet van dit heerlijk ontbijtje. Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer gezonde ontbijtrecepten!