Tzatziki

Tzatziki
Bijgerechten – ? 15 min – ? 1 groot schaaltje

Als je weleens in Griekenland bent geweest, dan kun je bijna niet om tzatziki in. Tzatziki wordt bij ontzettend veel gerechten namelijk geserveerd. Dit traditionele Griekse bijgerecht is ontzettend eenvoudig om te maken en geeft je gerecht een heerlijke frisse smaak! Deze dip maak je op basis van Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en olie. Daaraan heb ik voor de frisheid wat citroen toegevoegd en wat verse munt. Heerlijk in combinatie met pitabrood of om te serveren bij een Griekse schotel!

Benodigdheden

  • Rasp
Ingrediënten
  • 250 gram Griekse yoghurt (het liefst 10% vet)
  • 1/2 komkommer
  • 1 knoflookteentje
  • 5 gram munt
  • 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met behulp van een klein lepeltje. Rasp vervolgens de komkommer. Snijd de munt heel fijn.
  • Doe de komkommer in een zeef en laat even uitlekken. Druk eventueel met een lepel op de komkommer, zodat het vocht zich van de komkommer onttrekt.
  • Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en pers hierboven het knoflookteentje uit. Rasp 1/4 van de citroen en doe dit erbij. Pers vervolgens de halve citroen en voeg het sap ook toe aan de Griekse yoghurt.
  • Doe dan de komkommer erbij en meng er goed doorheen.
  • Voeg tot slot de olijfolie toe samen met de munt en meng dit erdoorheen. Breng de zelfgemaakte tzatziki op smaak met wat zout en peper.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer Griekse gerechten!