Baghrir

Baghrir
Ontbijt – ? 30 min + 1 uur rusten – ? 8 pannenkoekjes

Baghrir, of ook wel duizendgaten pannenkoekjes, zag ik een keer voorbijkomen op social media. En aangezien ik een groot fan van pannenkoeken ben, stond deze al een tijdje op mijn to-do-list om een keer te maken. Baghrir zijn pannenkoeken die je slechts aan één kant bakt. Je bakt ze in een koude pan met een goede antiaanbaklaag. Vervolgens zet je het vuur hoog en ontstaan er heel veel luchtbelletjes in het beslag, die zua je uiteindelijk zien als gaatjes in de pannenkoek. Super leuk! Het voordeel van deze Marokkaanse pannenkoekjes is, dat ze zowel warm als koud erg lekker zijn! Heerlijk met bijvoorbeeld honing of roomboter. Zelf vond ik het ook erg lekker met pannenkoekenstroop, maar ik ben bang dat dat niet de traditionele manier is. Ik vond het erg lekker om deze pannnekoekjes als ontbijt te eten, maar ook voor de lunch of als hoofdgerecht zijn ze heerlijk. Deze pannenkoeken hebben een heerlijke sponzige structuur, wat ze echt anders maakt dan andere pannenkoekjes. Echt het aanraden waard, als je ze nog nooit op hebt!

Benodigdheden
  • Blender
  • Mengkom
Ingrediënten
  • 150 gram griesmeel
  • 75 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 5 gram gist
  • 1 tl suiker
  • 330 ml lauwwarm water
  • 4 gr zout
  • Honing/Roomboter of andere topping als garnering
Bereidingswijze
  • Doe alle ingrediënten voor het beslag in een blender en blend fijn. Doe het beslag in een mengkom en dek even af met een theedoek. Laat een uurtje rusten.
  • Pak dan een goede pan met antiaanbaklaag en bak hierin iedere keer kleine pannenkoekjes. Het is belangrijk dat de pan koud is, je dan het beslag toevoegt en vervolgens het vuur even hoog draait. Zodra er veel belletjes ontstaan, draai je het vuur weer lager en laat je de pannenkoek gaar worden. De baghrir is goed, zodra de bovenkant droog is en de onderkant mooi bruin. Het is niet nodig om de pannenkoek om te draaien. Wil je de volgende pannenkoek bakken, spoel dan eerst de pan even kort om met koud water en herhaal dan weer de vorige stap.
  • Zowel warm als koud erg lekker om te serveren met bijvoorbeeld honing of roomboter.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer ontbijt recepten!