De lekkerste zelfgemaakte pastasaus!
Bijgerecht – ? 60 min – ? 10 personen
Zelf pastasaus maken hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet natuurlijk wel erg lekker zijn! Toen ik voor de eerste keer deze pastasaus op had, wist ik zeker dat dit mijn favoriet was! Vergeet de pastasaus in zakken en potten uit de supermarkt, maar ga zelf aan de slag met deze simpele, maar ò zo lekkere pastasaus. Deze saus wordt gemaakt met als basis passata en verse Roma tomaatjes. Bovendien is deze zelfgemaakte pastasaus voldoende voor 5 keer een portie voor 2 personen. Oftewel, het ideale recept om te mealpreppen. De pastasaus kan namelijk worden bewaard in de diepvries.
Benodigdheden
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1,5 l passata
- 500 gram Roma tomaatjes
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 kippenbouillonblokjes
- 150 ml water
- 2 tl tijm
- 1 tl oregano
- 1 laurierblad
- Zout&peper
Bereidingswijze
- Haal het velletje van de uien en de knoflook en maal beide fijn met een hakmolentje of snijd deze heel fijn.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een hoge pan met dikke bodem en bak hierin de ui en de knoflook voor circa 3 minuten.
- Snijd in de tussentijd de tomaatjes in vieren en voeg deze bij de ui en knoflook. Bak net zolang totdat de tomaten vocht loslaten.
- Voeg dan de passata, de bouillonblokjes (verkruimeld), het water, de tijm, de oregano en het laurierblad toe. Verwarm het geheel op laag vuur voor 45 minuten. Roer de saus af en toe door.
- Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe. Pureer het geheel met een staafmixer net zolang totdat de saus helemaal glad is en er geen stukjes meer zichtbaar zijn. Eventueel kun je de saus zeven. Zelf doe ik dit niet, omdat alles aan de saus overheerlijk is.
- Wil je de saus bewaren? Verdeel het dan over kleine bakjes en vries ze in.
Tip: heerlijk met gebakken tomaatjes of een Italiaanse groentemix en gehakt. De saus kan ook worden gebruikt om er lasagne van te maken. Op zoek naar een recept met deze saus? Klik dan hier.