Gezonde tortilla chips met hummus dip

Gezonde tortilla chips met hummus dip
Borrelhapjes – ? 20 min – ? 1 bakje

Wat te doen met wraps die over zijn? Dat is misschien wel eens een vraag die bij jou opkomt als je de avond ervoor wraps op hebt, maar er nog een paar over zijn. Je kunt hier heel eenvoudig gezonde tortilla chips met hummus dip van maken. Deze tortilla chips met hummus dip is een perfecte vervanger voor chips als je wat gezonder wilt eten. Heel eenvoudig om te maken en super lekker. Snel aan de slag!

Benodigdheden
  • Bakpapier
Ingrediënten

Voor de tortilla chips

  • 3 (meergranen) wraps
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • Zout&Peper

Voor de hummus dip

  • 2 el (zelfgemaakte) naturel hummus
  • 2 el (Griekse)yoghurt
  • Beetje paprikapoeder
Bereidingswijze

Voor de tortilla chips

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de wraps doormidden en vervolgens iedere helft in 5 puntjes. Doe de gesneden wraps in een schaal en voeg de olijfolie en de kruiden toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de tortilla chips. Zorg ervoor dat ze niet over elkaar heen liggen.
  • Bak de tortilla chips goudbruin in het midden van de oven in circa 7 minuten.

Voor de hummus dip

  • Maak intussen de hummus dip. Meng hiervoor de hummus en de Griekse yoghurt goed door elkaar. Garneer met een klein beetje paprikapoeder.
  • Serveer de gezonde tortilla chips met hummus dip.

Kijk hier voor meer borrelhapjes!