Manchego bitterballen
Borrelhapjes – ? 30 min – ? 8 bitterballen
Manchego bitterballen, ik ben er dol op! Manchego is een Spaanse kaas, dat veel wordt gebruikt bij Spaanse tapas. Zo ook bij deze Manchego bitterballen. Eigenlijk zijn deze bitterballen heel gemakkelijk en leuk om zelf te maken. Zelf heb ik geen frietpan, dus ik heb gewoon zonnebloemolie in een pan verwarmd en hierin de manchego bitterballen gefrituurd. Als je wel een frietpan hebt, dan kun je ze daarin bakken.
Benodigdheden
- Frietpan (optioneel)
- Handmixer
Ingrediënten
- 75 gram geraspte Manchego
- 2 eieren
- 100 gram paneermeel
- 1/2 tl chilipoeder
- Beetje verse platte peterselie
- Zout&Peper
- Zonnebloemolie (als je geen frituurpan hebt)
Bereidingswijze
- Splits de eieren. Mix één eiwit stijf met behulp van een hand- of staafmixer. Het andere eiwit mag je wegdoen. Doe de twee eigelen in een schaal en klop even los met een vork.
- Doe de geraspte manchego in een ruime schaal en verdeel hierover de chilipoeder. Hak wat peterselie fijn en verdeel dit ook over de manchego. Breng op smaak met wat zout en peper. Doe het eiwit erbij samen met 25 gram paneermeel. Spatel alles goed door elkaar zodat er één geheel ontstaat.
- Verdeel het beslag in acht gelijke delen en draai er balletjes van.
- Verdeel het overgebleven paneermeel over een bord.
- Haal ieder balletje door het eigeel, gevolgd door het paneermeel, wederom door het eigeel en tot slot nog een keer door het paneermeel. Herhaal deze stappen voor iedere bitterbal.
- Verwarm een frietpan op 180°C of doe zonnebloemolie in een pan en verwarm dit tot 180°C.
- Frituur de mangecho bitterballetjes in circa 5minuten goudbruin (zodra ze boven komen drijven zijn de bitterballen goed). Laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje en geniet ervan!
Kijk hier voor meer borrelhapjes!