Zelfgemaakte hummus

Zelfgemaakte hummus

Deze zelfgemaakte hummus staat binnen 10 minuten op tafel. Het is zo makkelijk en lekker, dat het eigenlijk zonde is om kant-en-klare hummus te kopen in plaats van de hummus zelf te maken. Hummus is een dip op basis van kikkererwten, tahin sesampasta en nog een aantal andere ingrediënten. Het citroensap dat je toevoegt, zorgt voor een frissere smaak. Zelf serveer ik hummus graag bij rauwe groenten op een borrelplank, maar het is ook erg lekker op een wrap in combinatie met bijvoorbeeld gegrilde groenten en falafel.

Bereiding zelfgemaakte hummus

Deze romige hummus is echt ontzettend makkelijk om te maken. Doe hiervoor eerst de kikkererwten in een zeef en spoel goed om. Laat even uitlekken. Doe dan de kikkererwten in een hakmolentje met de overige ingrediënten en maal het geheel fijn tot een romige dip. Eventueel als je geen hakmolentje hebt, kun je ook alle ingrediënten in een mengkom doen en het geheel glad pureren met een staafmixer. Om het een lichtere dipsaus te maken, kun je er eventueel ook nog wat kwark of yoghurt doorheen mengen op het eind. Super lekker!

Andere borrelhapjes

Kwam jij bij dit hummus recept omdat je op zoek was naar gerechten om te serveren als borrelhapje? Neem dan ook eens een kijkje bij onderstaande recepten:

Zelfgemaakte hummus

Zelfgemaakte hummus

Met dit recept maak je in een handomdraai een overheerlijke zelfgemaakte hummus. Een romige dipsaus, die lekker is bij een borrelplank, op wraps en bij falafel.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Borrelhapjes
Personen 1 bakje

Benodigdheden

  • Hakmolentje/Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 bakje kikkererwten 130 gram uitlekgewicht
  • 1,5 el tahinpasta
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout & peper

Bereidingswijze

  • Doe de kikkererwten in de zeef en spoel ze om met water. Laat de kikkererwten vervolgens goed uitlekken.
  • Doe alle ingrediënten samen in het hakmolentje of in een bakje en mix het geheel met een staafmixer tot de structuur van een stevige dip. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de zelfgemaakte hummus in een bakje en besprenkel met nog een beetje olijfolie en wat versgemalen peper.