Auberginepizzaatjes met mozzarella

Auberginepizzaatjes met mozzarella
Borrelhapjes – ⏱15 min + 25 min oventijd – ?4-6 personen

Deze auberginepizzaatjes met mozzarella zijn ideaal! Ze zijn leuk om te serveren als borrelhapje, maar ook als bijgerecht of als hoofdgerecht kun je ze serveren. Deze pizzaatjes maak je niet op basis van een pizzabodem, maar op basis van een bodem van aubergine. Hierdoor is het een gezonder alternatief op normale mini pizza’s. Lekker met de tomatensaus, mozzarella, cherrytomaatjes en verse basilicum.

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Kwastje
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 250 ml passata
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • Verse basilicum
  • 2 el olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en verdeel en bakpapiertje over de bakplaat. Snijd de aubergines in plakken van circa 1 cm dik en verdeel ze over het bakpapier. Smeer de aubergines in met de olijfolie met behulp van het kwastje. Breng op smaak met zout. Zet de aubergines voor 15 minuten in het midden van de oven.
  • Meng in de tussentijd de passata met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met zout en peper. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en snijd de basilicum grof.
  • Haal de aubergines uit de oven en verdeel hierover de tomatensaus. Garneer met de mozzarella en leg op ieder aubergineplakje een half cherrytomaatje. Zet voor 10 minuten terug in de oven.
  • Haal de auberginepizzaatjes met mozzarella uit de oven en garneer met de basilicum.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!