Andijviestamppot met worst

Andijviestamppot met worst
Hoofdgerecht -⏱ 30 min -🍴 4 personen

Voor deze andijviestamppot met worst heb je maar een paar ingrediënten nodig. Deze stamppot is lekker romig en de andijvie hoef je niet mee te koken. Hierdoor wordt de andijvie niet te slap. Door de stamppot gaan de gebakken spekjes en met de andijviestamppot serveer je worst. Een echte Hollandse klassieker!

Benodigdheden
  • Aardappelstamper
Ingrediënten
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 400 gram andijvie
  • 100 gram spekjes
  • 4 runderbraadworsten
  • 15 gram roomboter
  • Scheut melk
  • Zout&Peper
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en snijd in grove gelijkmatige blokken. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Bereid in de tussentijd de runderbraadworsten volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Ook kun je in de tussentijd alvast een pan op middelmatig vuur zetten. Bak hierin de spekjes in 5 minuten lichtkrokant.
  • Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en voeg je de roomboter een een goede scheut melk toe. Stamp alles fijn met behulp van een aardappelstamper.
  • Zet de pan met aardappelen terug op laag vuur en voeg de andijvie toe. Roer alle andijvie er goed doorheen en verwarm het geheel 2 minuten mee. Voeg dan de spekjes toe met het bakvet en roer dit erdoorheen.
  • Verdeel de andijviestamppot over de borden en serveer met een worstje.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer stamppot recepten!