Spruitjesstamppot met spekjes

Spruitjesstamppot met spekjes
Hoofdgerecht – ⏱ 30 min – 🍴 4 personen

Spruitjes, vroeger vond ik ze niet zo heel lekker. Zeker voor kinderen kunnen spruitjes een beetje bitter smaken. Toch kun je spruitjes op veel verschillende manieren bereiden, waardoor ze erg lekker worden. Zo kun je ze bijvoorbeeld ook gebruiken om een lekker Hollands stamppotje te maken. Deze spruitjesstamppot met spekjes is eenvoudig om te bereiden en is lekker romig door de toevoeging van de crème fraîche. De gebakken spekjes zorgen voor een lekkere zoutige smaak.

Ingrediënten
  • 600 gram stamppot aardappelen (voorgekookt)
  • 350 gram geschoonde spruitjes
  • 100 gram spekjes
  • 2 el crème fraîche
  • 15 gram roomboter
  • Scheut melk
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg hieraan de stamppot aardappelen en de spruitjes toe. Kook de spruitjes en de aardappelen in 15 minuten gaar.
  • Bak in de tussentijd de spekjes op laag vuur in circa 5 tot 10 minuten krokant.
  • Als de spruitjes en de aardappelen gaar zijn, giet je de pan af. Voeg de scheut melk en de roomboter toe en stamp alles fijn. Voeg de crème fraîche en de spekjes toe en meng alles goed door elkaar. Breng de spruitjesstamppot met spekjes op smaak met zout en peper.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer stamppot recepten!