Asperge ovenschotel

Asperge ovenschotel
Hoofdgerecht – ? 1 uur – ? 2 personen

Asperges zijn een echte seizoensgroente en gelukkig is het weer die tijd van het jaar! Asperges worden standaard geserveerd met ei en aardappelen. Dit gebeurt nu weer, alleen dan wel in een ander jasje. Namelijk in deze asperge ovenschotel. Deze asperge ovenschotel wordt opgebouwd met aardappelpuree, beenham, asperges en een overheerlijke roomsaus met ei. Super lekker, en ook net even een keer iets anders.

Ingrediënten
  • 500 gram asperges (ongeschild)
  • 300 gram iets kruimige aardappelen
  • 100 gram beenham (plakjes)
  • 60 gram geraspte kaas
  • 50 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Scheutje melk
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Schil de aardappel en snijd ze in vieren. Leg ze in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappelen voor 20 minuten.
  • Schil intussen de asperges en snijd de kontjes er vanaf. Snijd dikke asperges in de lengte doormidden en leg ze in een pan met water. Breng de pan met asperges aan de kook en kook de ze 6 minuten.
  • Verwarm intussen de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal licht in. Ook de roomsaus kun je alvast maken door de 2 eieren te kloppen samen met de room en 40 gram van de kaas. Voeg hieraan de nootmuskaat en het knoflookpoeder toe. Breng verder op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappelen en de asperges af zodra deze klaar zijn. Stamp de aardappelen samen met een scheutje melk fijn en breng op smaak met een beetje zout. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschotel en beleg de puree met de plakjes beenham. Leg hierop de asperges. Schenk hierover de roomsaus en bestrooi de ovenschotel met de overgebleven kaas.
  • Zet de ovenschotel voor 30 minuten in het midden van de oven. De ovenschotel is goed als de bovenkant goudbruin kleurt.

Tip: van de schillen en de kontjes van de asperges, kun je een heerlijke soep maken. Gooi ze dus niet weg!

Wil je een andere ovenschotel maken? Kijk dan hier!