Ravioli salade met warme geitenkaas
Hoofdgerecht -⏱️30 min -?2 personen
Deze lekkere ravioli salade met warme geitenkaas leerde ik kennen op de camping. Dit gerecht was daar hun chef’s special. Nou speciaal was de salade zeker! Ik heb hem in een nieuw jasje gestoken. Voor deze salade kook je de ravioli niet, maar deze frituur je. Zelf heb ik geen frituurpan, dus ik heb de airfryer gebruikt, dat ging ook perfect! De salade wordt helemaal afgemaakt met de warme geitenkaas!
Ingrediënten
- 250 gram verse ravioli
- 100 gram geitenkaas (met honing)
- 150 gram spekjes
- 1 krop sla
- 2 tomaten
- 1/2 komkommer
- 4 el honing-mosterdsaus
- 1 el zonnebloemolie of olijfolie (bij gebruik van een airfryer)
- Honing om te garneren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op de grill stand op 200°C.
- Verwarm de airfryer op 180°C of warm de frituurpan op als je deze hebt.
- Was de sla en snijd de tomaten en de komkommer in kleine blokjes. Meng het geheel door elkaar en breng op smaak met de honing-mosterdsaus.
- Zet een pan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes voor ongeveer 3 minuten. Zet dan het vuur iets lager en bak de spekjes nogmaals 7 minuten. Laat daarna de spekjes uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Leg in de tussentijd de geitenkaas op de bakplaat en zet deze hoog in de oven voor ongeveer 7 minuten. De geitenkaas is goed als deze goudbruin kleurt aan de bovenkant. Meng de ravioli met 1 el zonnebloemolie of olijfolie en bak deze 7 minuten in de airfryer. In de frituurpan is de ravioli in circa 2 minuten goed, dan hoef je de ravioli ook niet te mengen met de olie.
- Voeg dan de ravioli toe aan de salade en meng het geheel goed door elkaar. Maak de salade af met de warme geitenkaas en garneer met een klein beetje honing.
- Laat de ravioli salade met warme geitenkaas je smaken!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!