Aspergesalade met krieltjes en ham
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen
In deze aspergesalade met krieltjes en ham komen de klassieke ingrediënten van een aspergegerecht goed terug. Deze salade is namelijk gevuld met asperges, krieltjes, hamreepjes en ei. Om er extra smaken aan toe te voegen heb ik er augurk en stukjes kaas aan toegevoegd, erg lekker! De salade breng je op smaak met een dressing die normaal wordt gebruikt voor een caesar salade. Want ook voor deze aspergesalade is dat een erg lekkere dressing!
Ingrediënten
Voor de salade
- 100 gram veldsla
- 500 gram grote voorgekookte krieltjes
- 250 gram geschilde asperges
- 1 ei
- 5 kleine augurken
- 100 gram kaas (aan stuk)
- 100 gram hamreepjes
Voor de dressing
- 20 gram mayonaise (ik koos voor een light variant)
- 20 ml kwark
- 1 tl worcestershiresaus
- 1/4 citroen (het sap)
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Snijd de krieltjes doormidden en kook deze in circa 5 tot 8 minuten gaar. Snijd de asperges in stukken van circa 3 tot 4 cm en kook deze gaar in circa 6 minuten, afhankelijk van de grootte van de asperges. Kook het ei in ongeveer 7 minuten hard.
- Meng in de tussentijd voor de dressing alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de veldsla in een ruime slakom. Voeg de hamreepjes toe. Snijd de augurken in plakjes en de kaas in kleine blokjes en voeg dit ook toe. Meng de dressing goed door de salade.
- Giet de asperges en de aardappelen af en voeg dit toe aan de salade.
- Pel het ei en snijd doormidden. Voeg ook toe aan de salade.
- Geniet van je aspergesalade met krieltjes en ham.
Neem ook eens een kijkje bij de andere hoofdgerechten