Bloemkoolrijst wokgerecht met tofu en groenten

Bloemkoolrijst wokgerecht met tofu en groenten
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen

Als er een gerecht is dat veel groenten bevat, dan is het wel dit bloemkoolrijst wokgerecht met tofu en groenten! Naast de bloemkoolrijst, zit er namelijk ook nog paprika, kastanje champignons, wortel en prei in dit gerecht. Daarnaast worden er pittige tofu blokjes aan toegevoegd en breng je het vegetarische gerecht op smaak met een combinatie van ketjap, soja saus en sweet chili saus.

Ingrediënten
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 180 gram pittige tofu blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 grote prei
  • 1 ui
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Chinese five spices
  • 1/2 tl trassie
  • 4 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sweet chili saus
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de kastanje champignons in blokjes en de prei in ringetjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de ui aan. Pers ook direct de knoflookteentjes uit boven de pan en bak 2 minuten. Voeg dan de paprika en de winterpeen toe en bak 3 minuten mee. Doe dan de champignons en de prei erbij en bak het geheel nu nog 4 minuten.
  • Bak in de tussentijd in een andere pan in een scheutje olijfolie de tofu volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg nadat de prei en champignons 4 minuten hebben meegebakken de bloemkoolrijst toe en bak 2 minuten mee. Doe ook direct de knoflookpoeder, de paprikapoeder, de Chinese five spices en de trassie erbij.
  • Voeg dan de ketjap, de sojasaus en de sweet chili saus toe en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de tofu blokjes erbij in de pan en meng goed door elkaar.
  • Verdeel het bloemkoolrijst wokgerecht met tofu en groenten over de twee borden.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer gezonde hoofdgerechten!