Broccolischotel met gehakt en krieltjes
Hoofdgerecht – ⏱️ 20 min + 20-25 min oven – ? 2 personen
Het is weer tijd voor een ovenschotel, deze keer voor een broccolischotel met gehakt en krieltjes. Zoals de naam al verklapt, maak je deze ovenschotel op basis van broccoli. Hieraan voeg je gehakt en krieltjes toe. De ovenschotel maak je romig door het gebruik van zuivelspread en wat kookroom. Super lekker en heel eenvoudig om te maken!
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 450 gram kleine krieltjes (voorgegaard)
- 200 gram rundergehakt
- 100 gram zuivelspread bieslook (light)
- 20 ml kookroom
- 1 ui
- 2 knoflookteentje
- 50 gram geraspte kaas
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder gerookt
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet je ovenschaal lichtjes in.
- Snipper de ui, pel de knoflookteentjes en snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar en giet af zodra het klaar is,
- Verhit een wok op middelhoog vuur en voeg hieraan een scheutje olijfolie toe. Bak de krieltjes 5 minuten en voeg dan het gehakt toe, samen met de ui. Pers ook de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak het geheel nu nogmaals 5 minuten. Voeg tot slot de tomatenpuree en het paprikapoeder toe, en bak het nu nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de broccoli bij het gehaktmengsel in de pan en meng alles goed door elkaar. Verdeel het over de bodem van de ovenschaal.
- Klop de zuivelspread los met de kookroom en breng op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de zuivelspread over de ovenschaal en garneer met de geraspte kaas.
- Bak de broccolischotel met gehakt en krieltjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer ovenschotels!