Broodje kipburger
Hoofdgerecht -⏱20 min -?4 personen
Broodje kipburger. Met dit recept maak je zelf een heerlijk broodje kipburger met sla, tomaat, komkommer en cheddar. Zelf heb ik gekozen om de kipburger te serveren op een zacht wit bolletje, maar je kunt ook kiezen voor een Italiaanse bol of een hamburgerbroodje. Net wat jij lekker vindt!
Ingrediënten
- 4 broodjes
- 400 gram kipgehakt
- 1/2 ei
- 1 el paneermeel
- 1 tomaat
- 75 gram ijsbergsla
- 1/2 komkommer
- 4 plakjes cheddar
- Saus naar keuze
- Bakboter
Bereidingswijze
- Breek het halve ei boven een mengkom en klop kort los. Voeg dan het paneermeel toe en meng dit erdoorheen. Voeg het gehakt toe en meng alles wederom goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Maak van het gehakt vier gelijke hamburger.
- Verwarm een (grill)pan op middelhoog vuur en verwarm hierin voldoende bakboter. Voeg de hamburger toe en bak ze rondom aan beide kanten goudbruin. Zet dan het vuur lager en voeg wat water toe. Doe dan de deksel op de pan. Laat de hamburger nu nog even een aantal minuten verder garen. Wil je controleren of de kipburger goed is? Snijd dan één hamburger een klein beetje open zodat je kunt kijken.
- Als de hamburgers goed zijn, leg je op iedere kipburger een plakje cheddar. Doe wederom de deksel op de pan en laat de cheddar in circa 2 minuten smelten.
- Snijd de broodjes open en verdeel over ieder broodje de ijsbergsla, gevolgd door de tomaat en de komkommer en leg de kipburger erbovenop. Serveer eventueel met een saus die jij lekker vindt.
- Geniet van je broodje kipburger.
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!