Buffalo chicken pasta ovenschotel

Buffalo chicken pasta ovenschotel
Hoofdgerecht -⏱️30 min + 5 min oventijd – 2-3 personen

Ben jij dol op pasta, kip en kaas, dan zit je met deze buffalo chicken pasta ovenschotel helemaal goed. Er gaat namelijk niet maar een beetje kaas in dit gerecht, maar heel veel kaas! Deze pasta ovenschotel bevat namelijk mozzarella, geraspte kaas en cheddar. Om het gerecht extra romig te maken, gaat er ook nog crème fraîche doorheen. Als je op zoek bent naar een gezond gerecht, dan kan je wel beter even verder zoeken. Want dat is deze pasta ovenschotel met kip niet echt. Maar wel erg lekker natuurlijk! Om toch nog wat groenten toe te voegen aan deze buffalo chicken, gaat er winterpeen en bloemkoolrijst doorheen. Het is een redelijk snelle pasta ovenschotel, want binnen 35 minuten staat deze buffalo chicken pasta ovenschotel op tafel.

Ingrediënten
  • 1 kipfilet
  • 160 gram macaroni
  • 1/2 bol mozzarella
  • 4 plakken cheddar
  • 50 gram geraspte kaas
  • 100 gram crème fraîche
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 2 winterpenen
  • 1 el tomatenpuree
  • 8 el water
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 tl sambal
  • Zout&Peper
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet je ovenschaal lichtjes in met bakboter.
  • Kook de kipfilet in 15 minuten gaar in een pan met water.
  • Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de winterpenen, snijd de uiteindes eraf en snijd de winterpeen in dunne plakjes.
  • Doe de bloemkoolrijst samen met de plakjes winterpeen in een pan en kook gedurende 6 minuten. Giet dan af.
  • Meng in de tussentijd dat de macaroni aan het koken is, de tomatenpuree met het water. Zo ontstaat er een tomatensaus.
  • Giet je macaroni af, pers de knoflookteentjes erboven uit en voeg de tomatensaus toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Snijd twee plakjes cheddar in stukjes en doe ditzelfde voor de mozzarella. Voeg de cheddar, mozzarella en de geraspte kaas toe aan de macaroni en meng alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en zorg ervoor dat alle kaas smelt. Voeg dan de crème fraîche en de sambal toe en meng dit er ook doorheen.
  • Doe dan de winterpeen en bloemkoolrijst erbij en meng alles nogmaals door elkaar.
  • Haal de kipfilet uit de pan en maak hier pulled chicken van door met twee vorken de kipfilet “uit elkaar te trekken”. 
  • Voeg de kipfilet toe aan je macaroni en meng dit er ook doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de macaroni over de ovenschaal. Snijd tot slot de overige cheddar in stukjes en leg dit bovenop.
  • Zet je ovenschaal voor 5 minuten in het midden van de oven totdat de cheddar is gesmolten.
  • Geniet van je buffalo chicken pasta ovenschotel.

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!