Gevuld Turks brood met spinazie

Gevuld Turks brood met spinazie
Hoofdgerecht -⏱️15 min + 8 min oventijd – 2-3 personen

Op zoek naar een simpele maar lekkere maaltijd? Dan is dit gerecht misschien wel iets voor jou. Gevuld Turks brood met spinazie, paprika, feta en pijnboompitjes. Eerst maak je de spinazievulling. Vervolgens hol je het Turks brood uit en stop je de vulling erin. Even de oven in, en je gevuld Turks brood met spinazie is klaar.

Ingrediënten
  • 1 Turks brood
  • 300 gram spinazie
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 100 gram feta
  • 1 handje pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui aan. Voeg de paprika na 2 minuten toe en bak 4 minuten mee. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe en laat volledig slinken.
  • Hol in de tussentijd het Turks brood voorzichtig uit, maar zorg dat je dit tot max 3 cm van de rand doet, zo heb je nog wel een lekkere korst. Stop de vulling vervolgens in het Turks brood.
  • Verkruimel de feta boven de spinazie en strooi hierover de pijnboompitjes.
  • Plaats het Turks brood gedurende 8 minuten in het midden van de oven.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!