Burritos met gehakt en kaas
Hoofdgerecht – ⏱️20 min + 10 min oven – ?3 personen
Deze burritos met gehakt en kaas uit de oven is een heel gemakkelijk gerecht waarvan ik bijna zeker weet dat iedereen dit wel lust! De burritos zijn gevuld met een gehaktmengsel met kidneybonen, mais en paprika. Bovenop de burritos smeer je een beetje tomatensaus waarop je vervolgens de geraspte kaas strooit. Dan mag de ovenschaal 10 minuutjes de oven in en je zult zien dat de kaas lekker gaat smelten! Dit gerecht is echt een feestje om te eten.
Ingrediënten
- 6 middelgrote wraps
- 250 gram rundergehakt
- 100 gram geraspte kaas
- 1 klein blikje kidneybonen
- 1 klein blikje mais
- 6 grote tl crème fraîche
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 2 el picadillo kruiden
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 el (licht)bruine basterdsuiker
- 6 el water
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snipper de ui, verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Spoel de mais en de kidneybonen even om.
- Verhit een pan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt. Voeg dan de ui, de paprika, de kruiden en 1 el tomatenpuree toe. Bak 4 minuten mee. Voeg dan de basterdsuiker, de kidneybonen en de mais toe en schep het geheel even om. Verwarm het geheel 2 minuten.
- Verdeel 1 tl crème fraîche over de wrap en verdeel hierover het gehaktmengsel. Rol op en leg vervolgens in de ovenschaal. Herhaal dit ook voor de overige wraps.
- Doe 1 el tomatenpuree in een bakje en voeg hieraan 6 el water toe en roer goed door elkaar.
- Verdeel deze tomatensaus over de bovenkant van de wraps en verdeel hierover de geraspte kaas. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in 10 minuten af zodat de kaas smelt.
- Verdeel de burritos met gehakt en kaas over de borden en geniet ervan!
Kijk hier voor meer lekkere ovenschotels!