Caesar pastasalade

Caesar pastasalade

Je kent vast wel de bekende Caesar salad. Nou deze Caesar pastasalade is daar een overheerlijke variant op! Deze pastasalade is goed gevuld met sla, komkommer, tomaat, kip, ei en natuurlijk ook pasta. Daar doorheen gaat een heerlijke dressing, die romig van smaak is. Ik heb gekozen voor een iets lichtere caesar salad dressing, door de mayonaise te mengen met wat kwark. Dit geeft de salade een wat frissere smaak. De Parmezaanse kaas maakt het gerecht helemaal af! Deze caesar pastasalade is lekker als hoofdgerecht, maar kan ook worden geserveerd als een goed vullende lunch!

Caesar pastasalade bereiden

Je start voor dit gerecht met het koken van de pasta en laat deze even afkoelen op een bord. Kook de eieren en bak de kip goudbruin en gaar in een koekenpan. Snijd alle groenten. Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de kwark, de worcestersaus, de citroen, de honing en de mosterd. Meng de sla met de komkommer, tomaat, de afgekoelde pasta en de kipfilet en meng hier doorheen de dressing. Voeg de ei toe en garneer met de Parmezaanse kaas. Zo heb je een fantastisch lekkere maaltijdsalade op tafel staan!

Andere salade recepten

Caesar pastasalade

Caesar pastasalade

Caesar pastasalade is een variant op de klassieke caesar salad. Deze caesar pastasalade is goed gevuld met sla, komkommer, tomaat, kip, ei en natuurlijk ook pasta.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Garde (optioneel)

Ingrediënten
  

Voor de pastasalade

  • 150 gram penne
  • 2 kleine Romaine slakroppen
  • 200 gram kipfiletblokjes
  • 1/2 komkommer
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 2 eieren
  • Geraspte Parmezaanse kaas garnering

Voor de dressing

  • 1,5 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • 1 tl worcestershiresaus
  • 1/4 citroen het sap
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even afkoelen op een bord.
  • In de tussentijd kun je de eieren circa 6 minuten koken. Dan zitten ze tussen een zacht- en een hardgekookt eitje in.
  • Bak de kipfilet goudbruin en gaar in een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Breng de kipfilet op smaak met wat zout en peper.
  • Was intussen de sla en snijd eventueel grof als je dat prettiger eten vindt. Snijd de komkommer in stukjes en snijd de cherrytomaatjes in vieren.
  • Zodra de eieren klaar zijn laat je ze schrikken (in koud water) en pel je ze. Snijd de eieren in grove stukjes.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing allemaal bij elkaar in een bakje en klop het met een garde tot een dressing (deze is redelijk dik).
  • Meng alle ingrediënten voor de caesar pastasalade door elkaar en meng hier de dressing doorheen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de salade en verdeel over twee borden.
  • Geniet ervan!