Caesar salad wrap

Caesar salad wrap
Hoofdgerecht -⏱️20 min -🍴2 personen

Een caesar salad wrap, het is bijna hetzelfde als een klassieke caesar salade, alleen doe je dan de salade op een wrap. Ik heb er wel voor gekozen om de croutons weg te laten, omdat er al voldoende koolhydraten in een wrap zitten. De caesar salad wrap vul je met een zelfgemaakte caesar salad dressing, die lekker romig en lichtzoet van smaak is. Ik zou je echt aanbevelen om de saus zelf te maken, want dat geeft een veel lekkerder resultaat. Je kunt eventueel ook kiezen voor een gezondere dressing op basis van hummus. Deze heb ik gebruikt in het recept voor een gezonde caesar salade.

Deze wrap kun je zowel als lunch als voor avondeten serveren. In dit recept heb ik gekozen voor één grote wrap per persoon die echt goed gevuld is. Je kunt ook gerust 2 wraps per persoon rekenen, zorg er dan voor dat je iets meer vulling maakt!

Benodigdheden
  • Handrasp
  • Garde (optioneel)
Ingrediënten
Voor de salade
  • 2 grote wraps
  • 1 kleine romaine sla
  • 1 kipfilet
  • 1/2 komkommer
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 2 eieren
  • 2 el croutons
  • Geraspte parmezaanse kaas (garnering)
Voor de dressing
  • 1,5 el mayonaise (ik koos voor een light variant)
  • 1 el kwark
  • 1 tl worcestershiresaus
  • 1/4 citroen (het sap)
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 5 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
  • Kook de eieren 6 minuten. Dan zitten ze tussen een zacht- en een hardgekookt eitje in.
  • Snijd intussen de kipfilet in stukjes en bak de kipfilet goudbruin en gaar in een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Breng de kipfilet op smaak met wat zout en peper.
  • Was intussen de sla en snijd eventueel grof als je dat prettiger eten vind. Schil de komkommer en snijd in plakjes en snijd de cherrytomaatjes in vieren.
  • Zodra de eieren klaar zijn laat je ze schrikken (in koud water) en pel je ze. Snijd ieder ei vervolgens in 6 stukken.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing allemaal bij elkaar in een bakje en klop het met een garde tot een dressing (deze is redelijk dik).
  • Leg een wrap op een bord en verdeel daarover de sla, de komkommer, de tomaat, de kip en het ei. Verdeel de saus hierover en garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en croutons. Herhaal dit ook voor de tweede wrap en je bent klaar om te gaan eten! Je rolt de wrap eenvoudig op, wat het eten wat makkelijker maakt!
  • Geniet ervan!

Neem ook eens een kijkje bij de andere lunch– en hoofdgerechten