Cajunkip met aardappel-pastinaak puree
Hoofdgerecht – ? 40 min – ? 2 personen
Eigenlijk is dit recept voor cajunkip met aardappel-pastinaak puree en worteltjes een luxer recept voor een klassiek AVG’tje (aardappel, vlees, groenten). Zo maak je zelf de cajunkruiden waarmee je de kipfilet een heerlijk kruidige smaak geeft. De aardappelpuree maak je gezonder en zoeter door er pastinaak aan toe te voegen! Tot slot maak je de worteltjes klaar in de oven. Door de toevoeging van honing en tot slot de balsamico crème, smaken de worteltjes extra lekker!
Benodigdheden
- Pureestamper
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 250 gram iets kruimige aardappelen (na schillen)
- 150 gram pastinaak
- 400 gram wortels
- 10 gram roomboter
- Scheutje melk
- Snufje nootmuskaat
- 1 tl honing
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 2 tl paprikapoeder gerookt
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/2 tl chilipoeder
- Balsamico crème
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
- Rasp de wortels en snijd in plakjes van circa 0,5 cm dik.
- Schil ook de aardappels en de pastinaak en snijd in gelijk stukken van circa 2 tot 3 cm. Kook ze in 15 minuten gaar.
- Meng de wortels met een scheutje olijfolie en verdeel over de bakplaat. Bak de wortels in het midden van de oven voor 15 minuten. Schep tussendoor een keertje om.
- Meng het komijnzaad, het paprikapoeder, de oregano, de tijm en de chilipoeder door elkaar en voeg ook voldoende zout en peper toe.
- Leg de kipfilets tussen vershoudfolie en sla beide kipfilets plat tot ongeveer 1,5 cm dikte. Smeer de kipfilets in met de kruiden.
- Verwarm een (grill)pan op middelhoog vuur en verwarm hierin een scheutje olijfolie. Bak de kipfilets in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Draai tussendoor een keer om. Is op het eind de kipfilet aan de buitenkant al bruin, maar van binnen nog roze? Voeg dan een beetje water toe aan de pan en doe de deksel erop. Hierdoor kan de kipfilet nog even doorgaren.
- Giet de aardappelen met pastinaak af, voeg een scheutje melk toe aan de pan samen met de roomboter. Gebruik een stamper om de aardappel en de pastinaak tot een puree te stampen. Breng op smaak met de nootmuskaat. Verdeel de aardappel-pastinaak puree over twee borden.
- Schep de worteltjes uit de oven ernaast en garneer met een beetje balsamico crème. Leg tot slot de cajunkip erbij op het bord.
- Geniet van je cajunkip met aardappel-pastinaak puree en worteltjes
Kijk hier voor meer lekkere hoofdgerechten!