Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta
Hoofdgerecht – ? 25 min + 35 min oven – ? 2 personen

Cannelloni met spinazie en ricotta, een heerlijk pastagerecht als je het aan mij vraagt! Cannelloni is het Italiaanse woord voor “grote pijpen”. Deze pijpen kun je vullen met verschillende ingrediënten. Ik kies in dit gerecht voor een combinatie van spinazie en ricotta. Hierdoor wordt het gerecht super romig.

In dit gerecht gaat eigenlijk heel veel groenten. Naast de 450 gram aan spinazie zit er in dit gerecht ook nog eens 500 gram tomaten passata. Al met al, krijg je zo meer dan voldoende groenten binnen. De ovenschotel maak je nog net een beetje specialer, door bovenop de ovenschotel af te maken met geraspte mozzarella. Dit zal smelten in de oven, wat een perfecte combinatie is met de gevulde cannelloni. Enjoy!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
  • Spuitzak (optioneel)
Ingrediënten
  • 10 cannelloni pijpjes
  • 400 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 500 ml passata
  • 1/2 citroen
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de spinazie totdat het is geslonken.
  • Giet de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Meng de passata met de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper. Verdeel 200 ml van de passata over de bodem van de ovenschaal.
  • Meng de ricotta met de spinazie. Voeg het sap van de halve citroen toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de vulling voor de cannelloni in een spuitzak om de pijpjes te vullen of doe dit met behulp van een klein lepeltje.
  • Leg de pijpjes op de passata in de ovenschaal en giet over de pijpjes de rest van de passata. Verdeel hierover de geraspte mozzarella.
  • Zet de cannelloni met ricotta en spinazie in het midden van de oven en bak de ovenschotel gaar in circa 30 tot 35 minuten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer vegetarische recepten!