Chili sin carne
Hoofdgerecht -⏱️30 min -?4 personen
Chili sin carne, dit is eigenlijk chili con carne alleen dan zonder het gehakt. In deze chili sin carne heb ik namelijk niet gekozen voor echt gehakt, maar voor vegetarisch gehakt. Als je het liever helemaal geen gehakt erin wilt hebben, dan kun je ook het vegetarische gehakt weglaten. Door de bruine- en kidneybonen vult dit gerecht erg goed. Ik serveer een chili sin carne normaal gesproken met rijst, maar het is ook erg lekker met tortillachips. Dit maakt het natuurlijk wel wat ongezonder. Ben je ook een liefhebber van warm fruit ergens doorheen? Dan kun je ananas toevoegen om het gerecht nog wat zoeter te maken.
Benodigdheden
- Zeef/Vergiet
Ingrediënten
- 400 gram vegetarisch gehakt
- 1 pot bruine bonen (circa 680 gram)
- 1 zak/blik kidneybonen (circa 225 gram)
- 500 ml passata
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 paprika’s
- 1 blik mais
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1/2 rode peper
- Zout&Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan of wok en fruit de ui samen met de knoflook op laag vuur in circa 3 minuten.
- Snijd intussen het halve pepertje heel fijn en voeg dit toe samen met alle kruiden en de tomatenpuree. Bak dit 1 minuut mee.
- Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe. Bak dit 3 minuten mee.
- Doe de bonen samen met de mais alvast in een vergiet of zeef en spoel even om. Laat goed uitlekken.
- Voeg de tomatenblokjes samen met de passata toe aan de pan. Breng op smaak met wat zout en peper en laat het geheel 15 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg dan de bonen, de mais en het vegetarische gehakt toe aan de tomatensaus en verwarm nog even 10 minuten mee.
- Serveer de chili sin carne met rijst of met tortilla chips.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor mee vegetarische recepten!