Citroen pasta met spinazie

Citroen pasta met spinazie

Op zoek naar een fris en romig pastagerecht? Dan is deze citroen pasta met spinazie misschien wel iets voor jou! Door de toevoeging van het citroenrasp- en sap, krijgt de pasta een heerlijke frisse smaak. De mascarpone zorgt er samen met de Parmezaanse kaas voor dat het een heerlijk romig gerecht wordt. Deze vegetarische pasta maak je af met wat extra Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes.

Citroen pasta met spinazie bereiden

Deze citroen pasta met spinazie is niet moeilijk om te bereiden. Je start met het koken van de pasta en in de tussentijd kun je het uitje snipperen en de knoflook fijn snijden. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui aan samen met de knoflook. Bak gedurende twee minuten. Voeg dan de citroenrasp toe en beetje bij beetje de spinazie, totdat alles is geslonken. Dan mag de mascarpone erbij samen met het citroensap en wat kookvocht. Laat de saus zachtjes pruttelen. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Doe dan de helft van de Parmezaanse kaas erbij en meng erdoorheen. Rooster in een ander pannetje de pijnboompitten goudbruin. Verdeel de citroen spaghetti over de twee borden en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.

Citroen pasta met spinazie

Citroen pasta met spinazie

Een heerlijk fris pastagerecht met citroen, spinazie en mascarpone.
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram spaghetti
  • 125 gram mascarpone
  • 400 gram spinazie
  • 1/2 citroen
  • 20 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper in de tussentijd de ui en pel het knoflookteentje. Snijd het knoflookteentje fijn. Rasp de schil van de citroen.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de ui toe samen met het de fijngesneden knoflook en bak 2 minuten aan. Voeg da de citroenrasp toe en doe beetje bij beetje de spinazie erbij, totdat deze volledig is geslonken. Dan mag de mascarpone erbij samen met één grote lepel kookvocht van de spaghetti. Pers ook de halve citroen uit boven de pan. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de pan. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag.
  • Rooster in een ander pannetje de pijnboompitjes goudbruin op laag vuur.
  • Verdeel de citroenpasta over twee borden en verdeel hierover de Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes.