Orzo salade met perzik

Orzo salade met perzik

Deze orzo salade met perzik is een echte “winner” als je het mij vraagt. Vooral als het warm weer is, heb ik meer zin in makkelijke gerechten, die lekker fris van smaak zijn. Dat is deze zomerse salade zeker! Ik heb ervoor gekozen om deze salade te vullen met orzo. Mocht je hier nou niet zo’n fan van zijn, dan kun je ook kiezen om de orzo te vervangen voor een andere pastasoort. De Prosciutto crudo geeft de salade een heerlijke zoutige smaak. De salade is al echt maaltijd vullend, maar je kunt ervoor kiezen om er nog een stokbroodje bij te serveren. Snel aan de slag zou ik zeggen!

Orzo salade met perzik bereiden

Kook eerst de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder in de tussentijd de pit van de perzik en snijd in partjes. Snijd ook de komkommer in stukjes. Giet de orzo af en meng met de pesto. Bak de perzik in de pan totdat ze karamelliseren. Verdeel de sla over de borden en leg daarop de komkommer, de perzik, de orzo met pesto en de Prosciutto crudo. Voeg tot slot de buffelmozzarella toe en je hebt een heerlijke salade!

Orzo salade met perzik

Orzo salade met perzik

Een heerlijke salade van veldsla met komkommer, Prosciutto crudo, gekarameliseerde perzik, orzo met pesto en buffelmozzarella.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 130 gram orzo
  • 85 gram veldsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 70 gram Prosciutto crudo
  • 4 perziken
  • 1 el pesto
  • 2 tl honing
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was in de tussentijd de perziken. Verwijder de pit en snijd de perziken in partjes.
  • Verwarm een scheut bakboter in een pan en bak hierin de partjes gedurende 3 minuten aan. Voeg dan de honing toe samen met een scheutje water en bak nogmaals 5 minuten. Schep regelmatig om totdat de perzik mooi goudbruin kleurt.
  • Verdeel de sla over twee borden. Snijd de komkommer in stukjes en verdeel over de sla.
  • Giet de orzo af, maar laat een beetje kookvocht in de pan zitten. Voeg de pesto toe aan de orzo en meng alles door elkaar. Schep de orzo bovenop de sla, gevolgd door de perziken.
  • Leg tot slot de Prosciuto crudo op de salade gevolgd door de buffelmozzarella.
  • Geniet ervan!