Citroenrijst met kip

Citroenrijst met kip
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen

Citroenrijst met kip is een heerlijk smaakvol gerecht van rijst, kip, kruiden en noten. Deze citroenrijst bereid je op eenzelfde manier als risotto, door de rijst te koken in bouillon. Door wat citroensap toe te voegen aan de bouillon, krijgt de rijst een frisse citroensmaak. Dit gaat erg goed samen met de kip, sperziebonen, kaneel en de toegevoegde kruiden. Zeker het proberen waard!

Ingrediënten
  • 150 gram basmati rijst
  • 200 gram kipfiletblokjes
  • 400 gram sperziebonen
  • Handje amandelen
  • Handje cashewnoten
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 1 kaneelstokje
  • 500 ml kokend water.
  • 1 groentebouillonblokje
  • Verse peterselie
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de kip rondom goudbruin. De kip hoeft niet niet helemaal gaar te zijn, want je kookt deze nog mee met de rijst.
  • Voeg dan de rijst toe en bak 1 minuut mee.
  • Meng het kokende water met het groentebouillonblokje en het citroensap voeg dit toe aan de rijst. Doe ook direct het kaneelstokje erbij.
  • Laat de rijst nu in circa 15 tot 20 minuten op laag vuur koken, totdat de rijst gaar is.
  • Snijd in de tussentijd de uiteinden van de sperziebonen af en kook deze in circa 8 minuten gaar.
  • Hak de noten grof en snijd de peterselie fijn (zoveel als dat jij lekker vindt).
  • Als de rijst gaar is, kun je ervoor kiezen om de sperziebonen erdoorheen te mengen. Ook kun je de sperziebonen ernaast serveren.
  • Schep de rijst op twee borden (vergeet niet het kaneelstokje eruit te halen) en garneer met de noten en verse peterselie.
  • Geniet van je citroenrijst met kip!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!