Tomaten-groentensoep

Tomaten-groentensoep
Soep – ⏱️ 20 min – ? 4 personen

Deze tomaten-groentensoep staat zo op tafel. Vroeger wilde ik nog weleens soep uit blik eten. Ik dacht dat is lekker snel en makkelijk. Totdat ik tot de ingeving kwam, dat het helemaal niet zolang duurt om even zelf een soepje te maken. Veel lekkerder en ook een stuk verser. Deze tomaten-groentensoep is gevuld met boeren soepgroenten en extra winterpeen champignons. Tot slot heb ik nog een handje kaas toegevoegd, omdat ik dat persoonlijk super lekker vind.

Ingrediënten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 350 gram boeren soepgroenten
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 4 handjes geraspte kaas
  • 800 ml kokend water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 knoflookteentje
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en pel het knoflookteentje. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Snijd de champignons in plakjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en voeg hieraan de ui toe. Pers ook het knoflookteentje uit boven de pan. Verwarm gedurende 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden en verwarm het geheel gedurende 5 minuten. Pureer het glad tot een saus met behulp van een staafmixer.
  • In de tussentijd dat de saus staat de pruttelen, verhit je een scheutje olijfolie in een soeppan. Bak hierin de winterpeen en de champignons 2 minuten aan. Voeg de soepgroenten toe en bak 3 minuten mee.
  • Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan en voeg de tomatensaus samen met het kokende water toe.
  • Laat de soep nu 10 minuten op laag vuur koken.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en voeg aan iedere soepkom een handje geraspte kaas toe.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor nog meer soep recepten.