Courgette tuna melt
Hoofdgerecht -⏱️30 min -?2 personen
Een heerlijk gerecht waarin tonijn is verwerkt! Deze courgette tuna melt, is een gevulde courgette gevuld met een mengsel van tonijn, Griekse yoghurt, verschillende groenten en kruiden. Daaroverheen gaat cheddar en wat jalapeno pepers. Al deze smaken gaan enorm goed samen! Je kunt het op deze manier eten als een koolhydraatarm gerecht. Ook kun je kiezen om er wat rijst bij te serveren.
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 blikje tonijn (op waterbasis)
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 tomaat
- 1/2 rode ui
- 1 tl mosterd
- 2 plakjes cheddar
- 1 jalapeño peper
- 1 tl gedroogde dille
- Zout&Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie.
- Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol de courgette uit door met een lepel het vruchtvlees te verwijderen.
- Leg de courgettes met de uitgeholde kant naar boven en vet lichtjes in met wat olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. Zet de courgettes in het midden van de oven gedurende 15 minuten.
- Maak in de tussentijd de vulling voor de courgettes. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in kleine stukjes. Doe de rode ui, samen met de tomaat, de tonijn, de Griekse yoghurt, de gedroogde dille en de mosterd in een mengkom en meng even kort door elkaar.
- Snijd de jalapeño in ringetjes en verwijderd eventueel de zaadjes als je dit te pittig vindt.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze met de zelfgemaakte tonijnvulling.
- Snijd de cheddar grof en leg dit op de courgettes gevolgd door de jalapeño peperringetjes.
- Zet de courgettes nu nog 10 minuten terug in het midden van de oven.
- Bereid in de tussentijd eventueel rijst als je dit erbij wilt eten.
- Geniet van je courgette tuna melt!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!