Couscous met gehaktballetjes in tomatensaus

Couscous met gehaktballetjes in tomatensaus

Dit gerecht van couscous met gehaktballetjes in tomatensaus vond ik echt verrassend lekker. Ik had zin in lekkere kruidige gehaktballetjes met een zoete smaak. Om die reden heb ik het gehakt gekruid met kaneel en heb ik de balletjes geserveerd in een tomatensaus met abrikozen erin. Dit smaakt erg lekker in combinatie met de couscous met rozijnen erin. Tot slot voeg je nog verse munt en peterselie toe en verkruimelde feta. Super lekker! Eventueel kun je dit recept ook vegetarisch maken, door de gehaktballetjes niet zelf te maken, maar te vervangen door vegetarische balletjes.

Couscous met gehaktballetjes in tomatensaus bereiden

Deze couscous met gehaktballetjes is niet zo moeilijk om te maken. Je start met het maken van de zelfgemaakte gehaktballetjes. Hiervoor kruid je het gehakt met kaneel en een beetje zout en gebruik je ei en paneermeel om de balletjes goed te laten binden. De balletjes bak je vervolgens goudbruin. Dan is het tijd om de tomatensaus te maken. Hiervoor fruit je een uitje en pers je de knoflook. Dan mag de passata, het bouillonblokje en de stukjes abrikoos erbij en dan kan de saus zachtjes gaan pruttelen. In de tussentijd bereid je de couscous en dan is je gerecht al bijna klaar. Verdeel de couscous over borden, schep de gehaktballetjes in tomatensaus erbij en garneer met de verse munt, peterselie en wat verkuimelde feta.

Couscous met gehaktballetjes in tomatensaus

Couscous met gehaktballetjes in tomatensaus

Een heerlijk gerecht van couscous met gehaktballetjes in een zoete tomatensaus en verkruimelde feta.
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 160 gram couscous
  • 300 gram gehaktballetjes
  • 300 ml passata
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 50 gram gewelde abrikozen
  • 20 gram rozijnen
  • 75 gram feta
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 ei
  • 1 el paneermeel
  • Verse peterselie
  • Verse munt
  • Bakboter
  • Zout

Bereidingswijze

  • Kluts het halve ei en voeg hieraan de kaneel en en het paneermeel toe. Meng goed door elkaar en voeg het gehakt toe. Breng op smaak met wat zout en maak er vervolgens gehaktballetjes van.
  • Zet een pan op middelmatig vuur en voeg een grote scheut bakboter toe. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar in circa 10 minuten.
  • Snipper in de tussentijd de ui en pel de knoflookteentjes. Snijd vervolgens de knoflookteentjes grof en snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Als de gehaktballetjes bijna gaar zijn, voeg je de ui en de knoflook toe. Bak twee minuten mee. Voeg dan de passata toe samen met de stukjes abrikoos en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Meng er goed doorheen en doe dan een deksel op de pan voor 10 minuten. Roer regelmatig even door.
  • Kook water en doe de couscous samen met de rozijnen in een diepe schaal. Giet het kokende water erop, totdat de couscous net onder het water staat. Zet een bord op de schaal en laat even 10 minuten staan.
  • Roer na 10 minuten de couscous los met een vork en verdeel over twee borden.
  • Schep ook de gehaktballetjes erbij en garneer met de verse munt en peterselie (naar smaak).
  • Verkruimel tot slot de feta boven de twee borden.
  • Geniet van je couscous met gehaktballetjes in tomatensaus.