Couscous salade met yoghurtdressing

Couscous salade met yoghurtdressing
Hoofdgerecht – ? 35 min -? 3 personen

In de lente of zomer, als het weer wat warmer wordt buiten, kan een salade erg lekker zijn. Ook is het ideaal om dan al iets klaar te maken, wat je in de avond alleen nog even uit de koelkast hoeft te pakken. Een voorbeeld van een gerecht, is deze couscous salade met yoghurtdressing. Dit gerecht leent zich er perfect voor om in de ochtend te maken, of een dag van tevoren, zodat je in de avond geen moeite meer hoeft te doen. Het is van zichzelf al een heerlijke frisse maaltijd, en de yoghurtdressing maakt het nog net een beetje extra fris. Vol met verschillende groenten, noten en feta. Heerlijk!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
Voor de couscous salade
  • 190 gram couscous
  • 1 appel
  • 1 tomaat
  • Handje walnoten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 100 gram feta
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 bosui
  • 2 tl citroensap
  • Verse munt
Voor de yoghurtdressing
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet de paprika voor 20 minuten in het midden van de oven, totdat deze zwart gaat blakeren.
  • In de tussentijd kook je een beetje water. Doe de couscous in een schaal en giet hierop het kokende water, totdat de couscous net onder staat met water. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en dek de schaal af met een bord. Laat even 10 minuten zo staan.
  • Snijd de kommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de tomaat en de feta ook in blokjes en de bosui in ringetjes. Schil de appel en snijd in plakjes en besprenkel met 1 tl citroensap. Hak de walnoten grof.
  • Haal in de tussentijd de paprika uit de oven en doe deze voor 5 minuten in een afgesloten diepvrieszakje. Haal na 5 minuten uit het zakje en verwijder het velletje van de paprika. Snijd vervolgens in stukjes.
  • Schep de couscous even los met behulp van een vork en schep dit in een schaal. Voeg de komkommer, de tomaat, de walnoten, de feta, de paprika en de bosuitjes toe. Voeg ook de granaatappelpitjes toe samen met 1 tl citroensap. Meng alles goed door elkaar. Hak de munt grof en garneer hiermee de salade.
  • Maak nu de yoghurtdressing door de Griekse yoghurt te mengen met de honing en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de couscous over de borden en garneer met de yoghurtdressing.
  • Geniet ervan!

Tip: Wil je deze couscous salade met yoghurtdressing al een dagje eerder maken? Doe de yoghurtdressing dan in een apart bakje en schep deze pas op de couscous salade zodra je deze gaat eten.

Kijk hier voor meer salades!