Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Italiaanse tomatensoep met mascarpone
Soep – ? 30 min – ? 4 personen

Als je een Italiaans diner wilt maken, dan is het leuk om deze Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto te serveren als voorgerecht. Maar ook is het lekker als lunch of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een zelfgemaakte focaccia erbij. Deze Italiaanse tomatensoep met mascarpone is erg romig door het gebruik van de mascarpone. Door de toevoeging van de rode pesto en het beetje peper, krijgt de soep een lichtpittige smaak. Héérlijk!

Benodigdheden
  • Staafmixer
Ingrediënten
  • 750 Romatomaten
  • 500 ml kokend water
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 50 gram mascarpone
  • 50 gram rode pesto
  • 35 gram tomatenpuree
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • Verse basilicum
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en pel het knoflookteentje. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en verwarm op laag vuur. Voeg de ui toe en pers het knoflookteentje boven de pan. Bak circa 2 minuten.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe samen met de tomatenblokjes. Laat 5 minutjes op laag vuur sudderen.
  • Verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan en voeg het kokende water toe. Laat de soep nu 10 minuutjes op laag vuur doorkoken.
  • Voeg na 10 minuten de mascarpone toe en roer dit erdoorheen, zodat er geen stukjes meer in zitten.
  • Pureer de soep glad met behulp van een staafmixer.
  • Zet de pan nu terug op laag vuur en voeg de rode pesto toe. Roer de rode pesto door de soep en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de soep nu nog gedurende 3 minuten.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met wat grofgehakte basilicum en peper.
  • Geniet van de Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto.

Kijk hier voor nog meer soep recepten.