Fusilli in romige kipgehaktsaus

Fusilli in romige kipgehaktsaus
Hoofdgerecht – ? 20 minuten – ? 2 personen

De laatste tijd ben ik groot fan van kipgehakt. Het is net wat magerder dan vlees en het is ook nog eens erg lekker. In dit gerecht, fusilli in romige kipgehaktsaus, komt het kipgehakt erg goed uit. De romige saus in combinatie met de tomaatjes is erg lekker. Wil je extra groenten toevoegen? Courgette of champignons zijn er ook erg lekker bij.

Ik koos voor een ietwat gezondere roomsaus, door een kookroom te kiezen met een laag vetpercentage. Wil je het wat romiger maken? Kies dan voor een kookroom met een wat hoger vetpercentage. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse avond, want dit pastagerecht staat in 20 minuten op tafel.

Ingrediënten
  • 160 gram fusilli
  • 200 gram kipgehakt
  • 250 gram romaatjes
  • 100 ml kookroom
  • 1 ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder (mild)
  • Geraspte kaas (naar smaak)
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui, pel de knoflook en snijd de tomaatjes doormidden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui aan. Pers ook direct de knoflook uit boven de pan. Voeg dan het kipgehakt toe, samen met de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder en bak 3 minuutjes mee.
  • Voeg dan de tomaatjes en de tomatenpuree toe en bak het geheel nu 4 minuten. Giet de kookroom erbij en breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Kook het geheel nu 3 minuutjes.
  • Giet de fusilli af en schep deze door de kipgehaktsaus heen en verwarm even kort mee.
  • Verdeel de fusilli in romige kipgehaktsaus over twee borden en garneer met wat geraspte kaas.
  • Smakelijk eten!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!