Gado Gado

Gado Gado
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen

Gado Gado is een overheerlijk Indonesisch groentegerecht vol smaak. Soms wordt een Gado Gado als bijgerecht geserveerd, maar dit recept is perfect als hoofdgerecht! Gado Gado is eigenlijk een groentegerecht dat wordt geserveerd met een zelfgemaakte pindasaus, een eitje, kroepoek en rijst. Zelf heb ik hier nog tofu aan toegevoegd, waardoor het een goed vullend gerecht is! Bovendien is het erg lekker, dus zorg ervoor dat je genoeg maakt!

Ingrediënten

Voor de Gado Gado

  • 150 gram witte rijst
  • 180 gram tofu reepjes mild
  • 2 eieren
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 handjes taugé
  • 1/2 komkommer
  • Cassave kroepoek
  • Evt. een handje pinda’s
  • Olijfolie

Voor de pindasaus

  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 druppels sambal oelek
Bereidingswijze
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook ook de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar. Kook tot slot de eieren 7 minuten. Als je een iets zachter ei wilt, kun je de eieren ook wat korter koken.
  • Maak intussen de satésaus. Doe hiervoor de kokosmelk samen met de basterdsuiker en de ketjap in een steelpannetje. Roer even goed door totdat de suiker is opgelost. Voeg dan 1 el pindakaas toe en roer goed door. Zodra de pindakaas is opgenomen in de saus, kun je de volgende el pindakaas toevoegen. Roer ook deze er goed doorheen en voeg dan de sambal toe. Zet het vuur laag en laat de satésaus even pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.
  • Zet intussen een koekenpan op matig vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de tofu in 5 minuutjes goudbruin.
  • Snijd intussen de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer vervolgens in dunne schijfjes, zodat er halve maandjes ontstaan. Pel daarnaast het ei en snijd doormidden.
  • Tijd om het bord op te maken! Schep de rijst in een diep bord en voeg hieraan de helft van de sperziebonen toe, een handje taugé, de helft van de komkommer en 2 el satésaus. Doe er handje cassave kroepoek bij en het ei. Garneer met een handje pinda’s als je dat lekker vindt!

Kijk hier voor meer vegetarische gerechten.