Broodje hamburger

Broodje hamburger
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 4 personen

Het is vandaag internationale hamburgerdag, dus dat betekent natuurlijk maar één ding: een broodje hamburger. Dit is wat mij betreft een echt klassiek broodje hamburger met tomaat, komkommer, gebakken rode ui en gesmolten kaas. Eventueel kan je de hamburger ook nog beleggen met sla, augurk of een gebakken eitje, net wat jij lekker vindt! Ik vind het het lekkerst om de hamburger ook echt zelf te maken, want ik houd er wel van als de hamburger wat dikker is. Deze hamburger kan ook perfect op de bbq worden bereid!

Ingrediënten
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 400 gram rundergehakt
  • 20 gram paneelmeel
  • 1 ei
  • 1 kleine ui
  • 2 plakken kaas / 4 plakjes cheddar
  • 1/2 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • Zout&Peper
  • Bakboter
  • Saus (bijv. ketchup/mayonaise)
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de hamburgerbroodjes.
  • Doe het rundergehakt in een kom en snipper het uitje. Kluts het ei in een bakje en voeg daaraan het paneermeel toe. Doe dit bij het rundergehakt samen met het uitje en bestrooi met zout en peper, om het gehakt lekker op smaak te brengen. Meng het geheel goed door elkaar en maak er 4 hamburger van, van circa 100 gram per hamburger.
  • Zet een koekenpan op het middelmatig vuur en laat voldoende bakboter warm worden. Bak de hamburger aan beide zijden in 5 minuten goudbruin
  • Snijd intussen de rode ui in ringen en bak deze op laag vuur in circa 10 minuten ook goudbruin.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in plakjes en leg even opzij. Als je gebruik maakt van kaasplakken snijd je deze doormidden.
  • Als de hamburger in totaal 10 minuten heeft gebakken, voeg je een klein beetje water toe aan de pan (ongeveer een espressokopje) en doe je de deksel voor 3 minuten op het vuur. Na 3 minuten leg je de kaas op de hamburger en doe je de deksel er nog 2 minuten op. Je zult zien dat de hamburgers gaar worden en dat de kaas lekker smelt op de hamburger.
  • Doe de hamburgerbroodjes intussen 2 minuten in de oven, zodat deze een beetje hard worden.
  • Nu is het tijd om je hamburgers op te gaan maken. Snijd hiervoor de broodjes open en beleg met de tomaat, de komkommer, de hamburger en de rode ui. Voeg de saus toe die je wilt en zet de bovenkant van het hamburgerbroodje erop.
  • Nu is het tijd om lekker te gaan smullen!

Kijk hier voor meer vlees gerechten.