Gebakken rijst met ei en groenten

Gebakken rijst met ei en groenten
Hoofdgerecht -⏱️20 min + 1 uur afkoelen – 4 personen

Gebakken rijst met ei en groenten, een heel eenvoudig gerecht om te maken. Met afgekoelde rijst maak je een heerlijk gerecht met ei erdoorheen, verschillende groenten en plakjes ham. Extra lekker door de toevoeging van de sojasaus, ketjap en sweet chilli saus.

Ingrediënten
  • 300 gram witte rijst
  • 100 gram plakken ham
  • 300 gram doperwten (diepvries)
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 4 el sojasaus
  • 3 el ketjap
  • 2 el sweet chilli saus
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen.
  • Als de rijst afgekoeld is, kun je starten met het snijden van de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Snipper de ui en bereid de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui in twee minuten aan. Voeg de paprika’s toe en bak 4 minuten mee. Breek dan de eieren boven de pan en blijf constant roeren, totdat er een roerei ontstaat. Voeg dan de afgekoelde rijst en de doperwten toe. Blijf omscheppen.
  • Voeg dan de sojasaus, ketjap en sweet chilisaus toe en breng eventueel nog extra op smaak met wat zout en peper.
  • Snijd nu de hamplakken in stukjes en voeg dit toe aan je gebakken rijst met ei en groenten. Schep nogmaals om en verdeel dan de rijst over vier borden.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!