Gevulde ananas met mihoen en kip

Gevulde ananas met mihoen en kip
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen

Gevulde ananas met mihoen en kip, is het geen plaatje? Ik vind eten op de een of andere manier toch altijd lekkerder smaken als het er mooi uitziet! Deze gevulde ananas met mihoen en kip is een perfect gerecht voor warme dagen. Dit recept is lekker namelijk lekker zoet en tegelijkertijd een beetje zuur, erg lekker! Het ziet er misschien moeilijk uit om te maken, maar dat valt best wel mee. Zorg ervoor dat je de ananas voorzichtig uitholt, want dan weet je zeker dat de ananas heel blijft!

Ingrediënten
  • 1 ananas
  • 125 gram mihoen
  • 1 grote kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 125 gram taugé
  • 2 el ketjap
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 tl sambal oelek
  • Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Snijd de ananas doormidden (neem ook de ‘bladeren’ mee). Verwijder de harde kern in het midden en snijd de rest van de ananas in blokjes. Schraap het nog even extra uit met een lepel. Het sap kan ook worden gebruikt.
  • Breng water aan de kook en kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd in de tussentijd de kipfilet in stukjes en bak deze in 5 tot 7 minuten gaar. Voeg daarna 1 el ketjap toe en schep even goed om. Snijd in de tussentijd de paprika in stukjes en voeg deze toe aan de gare kipfilet. Bak 2 minuten mee. Dan mag de taugé erbij en die bak je ook nog 2 minuten mee. Voeg tot slot de ananasstukjes en het sap, de basterdsuiker, 1 el ketjap en de sambal toe. Verwarm het geheel gedurende 2 minuten.
  • Voeg de mihoen toe aan de kip met ananas en schep alles goed om. Vul beide helften van de ananas met het mihoen mengsel. Als het goed is houd je nog wat over, dus je kan je ananas nog een tweede keer vullen.
  • Ik zou zeggen: geniet lekker van deze zomerse gevulde ananas met mihoen en kip!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!