Gevulde paprika’s met rijst
Hoofdgerecht – ? 30 min + 1 uur oven – ? 2 personen
Deze gevulde paprika’s met rijst is een overheerlijk vegetarisch gerecht afkomstig uit Griekenland. De paprika’s zijn heerlijk op smaak gebracht met veel kruiden, pistachenootjes en feta. De rijst wordt bovendien klaargemaakt in bouillon, waardoor het gerecht extra veel smaak krijgt. De gevulde paprika’s met rijst leg je in een ovenschaal met bouillon, waardoor de paprika’s lekker zacht en zoet worden. Als je dit voor de eerste keer op hebt, weet ik zeker dat je het nog een keer gaat klaarmaken.
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
- 150 gram (volkoren) rijst
- 100 gram feta
- 50 gram gepelde pistachenootjes
- 2 paprika’s
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 1/2 Spaanse peper
- 1 groentebouillonblokjes
- 550 ml kokend water
- 5 gram munt
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl paprikapoeder
- Olijfolie
- Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan op laag vuur voor circa 4 minuten. Hak ze vervolgens fijn met een mes.
- Snipper de ui en ontvel de knoflookteentjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan waar je de pistachenoten in hebt geroosterd en zet de pan op laag vuur. Voeg hieraan de ui toe en pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak de ui met de knoflook in 5 minuten. Maak intussen de bouillon door het bouillonblokje te mengen met het kokende water.
- Voeg de rijst, de oregano, het paprikapoeder, de Spaanse peper en wat peper toe aan de uien en giet hierbij 250 ml van de bouillon. Kook de rijst gaar in circa 8 minuten en blijf goed doorroeren, zodat de rijst niet vastplakt aan de pan.
- Hak intussen de munt fijn en verkruimel de feta. Snijd de paprika’s voorzichtig doormidden (snijd voorzichtig in de lengte door het steeltje van de paprika). Verwijder het vruchtvlees en de leg de paprika’s in een ovenschaal.
- Als de rijst gaar is, haal je de pan van het vuur. Voeg hieraan de pistachenoten, de feta en de munt toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper.
- Schep het rijstmengsel met een lepel in de paprika’s. Je houdt waarschijnlijk nog best wel wat rijst over. Als de paprika’s bijna klaar zijn, kun je dit nog eventjes opwarmen.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de rest van de bouillon en meng goed door elkaar. Giet dit voorzichtig langs de paprika’s in de ovenschaal!
- Bedek de ovenschaal met aluminium folie en zet de ovenschaal voor 1 uur in het midden van de oven.
- Leg de paprika’s op een bord en serveer met de overgebleven rijst.
Op zoek naar andere ovenschotels? Kijk dan hier!