Gezonde bloemkool plaatpizza

Gezonde bloemkool plaatpizza
Hoofdgerecht – ⏱ 30 min + 20 min oventijd – 🍴 2 personen

Ben je liefhebber van pizza, maar wil je graag gezond eten? Ga dan voor deze gezonde bloemkool plaatpizza met prosciutto, cherrytomaatjes, rucola en basilicum. In deze bloemkool plaatpizza gaat één volledige bloemkool. Op die manier krijg je dus gemakkelijk veel groenten binnen, ideaal! Deze gezonde bloemkool plaatpizza is niet moeilijk te maken en is lekker als avondeten, maar ook als lunch is dit gerecht erg lekker. Het valt namelijk niet zwaar op de maag!

Benodigdheden
  • Bakpapier/Bakmatje
  • Kwastje
  • Rasp
  • Theedoek
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 kleine/medium eieren
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 50 gram prosciutto
  • 75 gram zuivelspread (light)
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 25 gram rucola
  • Verse basilicum
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Snijd de roosjes van de bloemkool en rasp helemaal fijn. Doe de bloemkool in een magnetronbestendige bak en verwarm de bloemkool voor 3,5 min op 700 watt. Doe dan de bloemkool in een theedoek en vouw dicht, zodat de bloemkool onderin de theedoek een bol vormt. Druk het vocht uit de bloemkool, net zolang totdat er geen vocht meer in zit. Verdeel de bloemkool over een bord en laat afkoelen.
  • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 230°C en verdeel en bakpapiertje over de bakplaat. Vet lichtjes in met wat olijfolie. Eventueel kan je ook een siliconen bakmatje gebruiken, deze hoef je niet in te vetten.
  • Meng de bloemkool met de Italiaanse kruiden en de mozzarella. Breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de eieren toe en meng alles door elkaar.
  • Verdeel de bloemkool over de bakplaat tot circa een 0,5 tot 1 cm dik. Zet de pizza voor 12 minuten in de oven.
  • Snijd in de tussentijd de cherrytomaatjes doormidden en hak de basilicum grof (zoveel als je zelf lekker vindt).
  • Haal na 12 minuten de gezonde bloemkool plaatpizza uit de oven en verdeel hierover de zuivelspread, gevolgd door de cherrytomaatjes en de prosciutto. Zet dan voor circa 5 tot 10 minuten terug in de oven.
  • Haal de pizza uit de oven en verdeel nu de rucola en de verse basilicum erover.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!