Gnocchi in kruidenroomsaus

Gnocchi in kruidenroomsaus
Hoofdgerecht – ⏱ 25 min – ? 4 personen

Deze overheerlijke gnocchi in kruidenroomsaus is echt een feestje om te eten. Ondanks dat je het niet goed ziet, zit dit gerecht vol met groenten. Er gaat namelijk broccolirijst doorheen, doperwten en winterpeen. De saus is lekker romig door een mix van kruidenroomkaas, cheddar en bouillon. Extra lekker door de ham erdoorheen. Dit gerecht staat binnen 25 min op tafel.

Ingrediënten
  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram broccolirijst
  • 1 winterpeen
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 100 gram cheddar (in kleine stukjes gesneden)
  • 150 gram roomkaas met kruiden
  • 100 gram roasted ham (in kleine plakjes gesneden)
  • 1 theelepel gedroogd korianderblad
  • 1,5 blokje kippenbouillon
  • 750 ml water
Bereidingswijze
  • Bereid de bouillon door het water te koken en hierin de bouillonblokjes op te lossen. Kook vervolgens de gnocchi gaar in de bouillon volgens de aanwijzing op de verpakking. Ontdooi in de tussentijd de doperwten zoals beschreven op de verpakking.
  • Snijd de winterpeen in kleine blokjes en bak deze in een wokpan met een klein beetje olijfolie. Voeg na 2 minuten de broccolirijst toe en bak 4 minuten mee. Bestrooi tijdens het bakken van de broccolirijst en de winterpeen de groenten met de koriander.
  • Giet de gnocchi af, maar laat een klein beetje van de bouillon in de pan.
  • Doe de gnocchi met een beetje bouillon bij de winterpeen en de broccoli. Voeg ook de doperwten, de ham, de cheddar en de roomkaas toe en warm het geheel 5 minuten op.
  • Verdeel de gnocchi in kruidenroomsaus over de borden.
  • Geniet ervan!