Gnocchi met pompoen
Hoofdgerecht – ?20 min – ⏱2-3 personen
In de herfst en de winter eet ik graag pompoen. Ik vind het lekker om dit in de oven te bereiden, maar ook is het lekker om pompoen te koken. In dit recept van gnocchi met pompoen, kook je zowel de gnocchi als de pompoen, die je daarna nog beide kort bakt. Verder gaan er verschillende kruiden in dit recept zoals, gemalen komijn, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Verder wordt er nog tomatenpuree, champignons en rode ui toegevoegd. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en staat in 20 minuten op tafel.
Ingrediënten
- 500 gram gnocchi
- 400 gram pompoenblokjes
- 1 rode ui
- 250 gram champignons
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 el tomatenpuree
- 15 gram roomboter
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook, en kook hierin de pompoen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook ook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ui grof. Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd ze vervolgens in vieren.
- Verwarm de roomboter in een pan en voeg de ui en champignons toe, zodra de roomboter is gesmolten. Bak vier minuten aan en doe dan de Italiaanse kruiden, de komijn, het paprikapoeder en de tomatenpuree erbij. Bak het geheel nu nog één minuutje.
- Giet de gnocchi af en voeg toe aan de wok. Bak één minuut mee.
- Giet dan ook de pompoen af en voeg dit ook toe. Bak het geheel nu 3 minuten op laag vuur en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de gnocchi met pompoen over de borden en serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!